Nu Even Nu

Adem meditatie stilte-retraite Maak kennis met meditatie, energie en stilte

De meditatie stilte retraite waarin je op je eigen manier kunt kennismaken met de stilte.

Onze meditatie retraites kennen geen vast programma: je kunt de stiltedagen zelf invullen. Je overnacht een weekend, midweek of week op één van onze prachtige locaties, of je slaapt gewoon thuis. De enige vaste programmapunten zijn het ontbijt, de lunch en het diner. Je kunt zelf bepalen of je de stilte-retraite vooral besteed aan mediteren, wandelen, yoga of het lezen van een boek.

De yogalessen zijn ’s ochtends, ’s middag en ’s avonds. Daarnaast zijn er elke dag twee meditatie lessen en kun je elke dag een keer één op één begeleiding krijgen van de twee aanwezige meditatie leraren.

Is een stilte retraite weekend of week voor mij geschikt?

Je hoeft géén ervaring te hebben met meditatie om mee te doen aan onze retraites.

Door de vrije opzet, dagelijkse ademhaling, meditatie lessen en individuele contactmomenten zijn onze stilte retraites voor iedereen geschikt. Als je nog nooit hebt gemediteerd of het nog moeilijk vindt is onze retraite een goed begin. Door de ongedwongenheid en altijd aanwezige begeleiding kun je geleidelijk vertrouwd raken met de stilte en meditatie. Je leert uiteenlopende meditatie en  ademhalingstechnieken zodat je een meditatie-methode kunt gebruiken die bij je past. Je hoeft niet op een bepaalde manier te zitten tijdens de meditatie. Het gaat vooral om een aandachtstechniek en de techniek van de vrije ademhaling – als je op een voor jouw ontspannen manier zit is dit dus het beste. Door je drukke bestaan is het misschien moeilijk om te beginnen met meditatie; de retraite is daarom perfect om op een natuurlijke manier de meditatie technieken eigen te maken.  Hierna kun je ze thuis en in het dagelijks leven natuurlijk ook gebruiken.

Waarom is een meditatie retraite een goed idee?

Tijdens de retraite leer je meditatie technieken die je in het dagelijks leven gebruikt om jezelf minder snel te verliezen tijdens stressvolle momenten. Omdat je tijdens de retraite veel minder prikkels en afleiding hebt ontdek je veel sneller een basale rust. Doordat je een langere periode stil ontwikkel je sneller afstand op innerlijke processen waardoor je ontwikkeling ook sneller gaat.

Eten

In de avond is er lekkere vegetarische curry van Thai Jasmin. Als je liever iets anders eet, dan zorgen wij hier voor. Je hoeft nooit corvee taken uit te voeren, zodat je alle tijd en aandacht hebt voor je eigen proces.

Locatie en het openbaar vervoer

Wij nodigen je uit in het Hoge land in Groningen, midden in de weilanden tussen Eenrum en Pieterburen. Het landschap kenmerkt zich door kromme sloten, kronkelende dijken en hoge luchten. Je kunt zo vanuit het huis het wandelpad op lopen.

Kom je met het openbaar vervoer, laat het ons dan even weten. Wij halen je dan in Eenrum, of ergens anders op, omdat het huis midden in de weilanden ligt.

Mindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraite

Mindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraiteMindfulness stilte retraite

Data meditatie weekend retraite Groningen

Najaar weekend en lang weekend meditatie retraite:

vrijdag 23 september vanaf 18.00 uur tot en met zondag 27 september 17.00 uur. Lang weekend tot en met maandag 26 september 10.00 uur.

Oud en nieuw meditatie retraite weekend en lang weekend: In alle rust het nieuwe jaar in!

30 december vanaf 18.00 uur tot en met zondag 1 januari 17.00 uur. Lang weekend tot en met maandag 2 januari 10.00 uur.

Karst en Janco in de media:

RTL5

Trouw

Dagblad van het noorden

Zen stilte-retraite

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
De adem-meditatie cursus in Groningen

Acht keer 1 uur meditatie cursus in een vaste groep van vijf.

Meer info
Adem-meditatie Individuele sessie

Tijdens acht privé therapie sessies staat de integratie van Zen in het dagelijks leven centraal.

Meer info