Nu Even Nu

De meditatie cursus Meditatie in Groningen

Hoe zijn de adem meditatie-lessen opgebouwd?

De adem meditatie cursus bestaat uit 8 groepslessen van 1 uur. Met ongeveer 5 mensen. De liggende meditatie oefeningen duren 10 minuten. Daarnaast doen we ook veel doe- oefeningen, ontworpen om te ontdekken hoe je de aandacht en adem ook tijdens de dag ontspannen kunt houden. Mediteren is namelijk geen doel op zich, je hebt er niks aan als je alleen op een matje kunt ontspannen.

In het interactief werkboek vind je naast de meditaties ook alles terug wat we tijdens de sessies hebben besproken in tekst en beeld.

Waarom adem meditatie en waarom ook mindfulness?

Het lichaam kan zich fysiologisch alleen volledig ontspannen als de adem ook ontspant. De adem kan zich pas ontspannen als de aandacht niet in de ‘doe modus’ zit. Omdat deze ‘doe modus’ de enige manier is waarop wij onze aandacht momenteel gebruiken zullen we eerst met mindfulness moeten ontdekken hoe onze aandacht ook op een ontspannen manier zijn werk kan doen. Veel mensen stoppen met meditatie vormen die zich richten op de adem, omdat ze er letterlijk en figuurlijk benauwd van worden. Doordat de adem ook vanuit de ‘doe modus’ gestuurd kan worden kan het juist meer lichamelijke spanning veroorzaken dan meditatie vormen die geen aandacht voor adem hebben. Daarom beginnen we pas in de 4e sessie met het aanleren van de ontspannen adem. Pas als we door mindfulness hebben ontdekt hoe we tijdens de dag en de meditatie ons aandacht kunnen ontspannen, kunnen we ook ontspannen leren ademen.

Moet ik meditatie of mindfulness ervaring hebben?

Je hoeft geen ervaring met meditatie of mindfulness te hebben om de lessen te kunnen volgen, omdat we echt bij de allereerste beginselen van aandacht, meditatie en mindfulness beginnen.

Wanneer zijn de meditatie lessen in Groningen ?

Ik werk met een datumprikker, zodat je nooit een van de 8 meditatie sessies hoeft te missen, de sessies zijn van 18:30 tot 19:30. Als iedereen de prikker heeft ingevuld, prik ik de data waarop iedereen kan. De adem meditatie cursus kost 250 euro, voor bedrijven 350. Als je met de adem meditatie cursus mee wilt doen of vragen hebt kun je een mail sturen.

Interesse? Stuur mij een bericht naar janco@nuevennu. nl

Adem meditatie Individuele sessie

Tijdens acht privé therapie sessies staat de integratie van Zen in het dagelijks leven centraal.

Meer info