Nu Even Nu

De Energie-meditatie cursus Groningen Meditatie in theorie en praktijk

Meditatie vanuit het kosmisch oog

De meditatie cursus bestaat uit 8 groepslessen van 1 uur. Je krijgt een opname van de oefeningen mee waarmee je thuis kunt oefenen. De oefeningen duren 40 minuten.

Wat leer ik in de meditatie cursus?

In veel meditatie vormen wordt geademd via de bekkenademhaling, vanuit het zogeheten ki punt, drie vingerbreedtes onder de navel. Hetty Draaijer ontdekte dat de adem vanuit het ki punt toch nog te hoog was, omdat de benen en voeten nog onvoldoende meededen in de energiestroom. Ze onderwees dat door het ademen vanuit het nog lager gelegen chi punt, het heiligbeen zich kon openen als een poort, een opening tussen de ruimte in ons en de ruimte om ons heen. Deze poort, die zei het kosmisch oog noemde, zorgt tevens voor een sterke verbinding met het energie veld van de aarde onder onze voeten. Alleen vanuit het heel diep open gaan naar de aarde kan men zich blijvend leren openen voor de hemelse energieën.

De lichamelijke ervaring berust op de wisselwerking van de energie in jouw lichaam met energie vanuit de omgeving. Adem je vanuit het kosmisch oog, dan zorgt dit er voor dat ook je benen, voeten en zelfs je 9e chakra, 40 centimeter onder je voeten in de aarde, in de doorstroming van de energie mee doen. Hierdoor is het mogelijk om tijdens en ook na de meditatie  energieën vanuit je omgeving die niet in je thuishoren naar de aarde los te laten. Dit dieper loslaten zorgt ervoor dat je meer open gaat staan voor de helende en kalmerende energie die eigenlijk altijd van bovenaf door ons heen stroomt.

Het ademen vanuit het kosmisch oog en het leren voelen van het 9e chakra zijn regelen der kunst van meditatie.

Moet ik hooggevoelig of meditatie leraar zijn?

Je hoeft niet hooggevoelig of meditatie leraar te zijn om de meditatie lessen te kunnen volgen. Je hoeft ook geen (kundalini) energie te kunnen voelen. Je kunt zelfs meedoen zonder enige meditatie ervaring.

De meditatie lessen zijn ideaal voor mensen die eigen, of andermans, spanning dieper willen leren loslaten.

Speciaal voor de mensen die hooggevoelig zijn wordt er ook aandacht besteed aan het afsluiten van onze chakra’s in een omgeving waar veel ongewenste energie hangt. Tevens leer je hoe je de energie die op je af komt kunt filteren en hoe je het opstuwen van energie naar je hoofd kunt afbouwen.

Wanneer zijn de meditatie lessen in Groningen ?

Ik werk met een datumprikker, zodat je nooit een sessie hoeft te missen, de lessen zijn altijd van 18:30 tot 19:30. Als iedereen op de prikker heeft ingevuld wanneer hij kan, prik ik de data waarop iedereen kan. Het kan dus zijn dat het niet altijd op dezelfde dag is. Als je mee wilt doen kun je mij een bericht sturen, dan stuur ik je de datumprikker toe.

De cursus kosten zijn 190 euro.

Interesse? Stuur mij een bericht naar janco@nuevennu. nl

Energie meditatie Individuele sessie

Tijdens acht privé therapie sessies staat de integratie van Zen in het dagelijks leven centraal.

Meer info
Energie meditatie stilte-retraite Nederland

De opzet van al onze mindfulness retraites is ongedwongenheid. Je bent geheel vrij in het indelen van je stilte retraite.

Meer info