Nu Even Nu

meditatie, kundalini energie & spiritueel ontwaken: de gevaarlijke symptomen van spirituele transformatie

Meditatie, kundalini energie & spiritueel ontwaken: de gevaarlijke symptomen van spirituele transformatie

Symptomen van spirituele transformatie hebben maar één oorzaak en dat is een gebrek aan aarding in de yoga of meditatie methode. Veel mensen krijgen last van de meest uiteenlopende symptomen als ze met spirituele methodes aan de slag zijn gegaan die onvoldoende zorg dragen voor aarding. De symptomen kunnen daarnaast ook plaatsvinden terwijl iemand helemaal niet met een yoga of meditatie methode bezig is geweest. Het spiritueel ontwaken en de daaruit volgende symptomen beginnen dan meestal na een belangrijke gebeurtenis in iemands leven, zoals bijvoorbeeld een plotselinge overgave aan angst. Een enkele valt iemand op zijn stuitje of krijgt op een andere manier een tik in dit gebied, in dat geval is sprake van een heel sterk omhoog komen van de kundalini energie die hier ligt opgeslagen.

In alle bovengenoemde gevallen is de energie huishouding ontregelt, omdat er plotseling teveel energie is. Omdat degene met de symptomen van spirituele transformatie  geen yoga of meditatie methode beoefend die zorg heeft gedragen voor een goede aarding, kan deze extra energie niet weg. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor iemand die helemaal niet aan yoga of meditatie doet. Dit wil niet zeggen dat je altijd in je voordeel bent als je aan meditatie doet. Adem je te hoog en voel je tijdens je beoefening je benen niet goed, dan kun je je symptomen juist verergeren door de meditatie. Dat komt doordat je wel meer energie in je lichaam krijgt en nog steeds onvoldoende geaard bent.

Kundalini symptomen en spiritueel ontwaken

Als de symptomen behoorlijk sterk zijn kan het heel goed zijn dat er sprake is van kundalini problemen. Deze energie ligt bij ons stuitje opgeslagen en is een soort extra energie voorraadje voor situaties waarin je te weinig energie hebt. In de hierboven omschreven situaties van spirituele transformatie kan je lichaam energetisch zo sterk in onbalans zijn geraakt dat je kundalini voorraad per ongeluk vrij komt. Hierdoor krijg je een nog groter energie surplus dan je had, waardoor de symptomen verergeren.

Of er nu sprake is van extra kundalini energie of niet, in alle gevallen worden de symptomen veroorzaakt door een teveel aan energie die niet weg kan stromen. De remedie zal dan ook bij alle symptomen hetzelfde zijn: zorgen voor een betere aarding. Het is verstandig om altijd je arts te raadplegen, ook als je symptomen zijn veroorzaakt door spirituele transformatie.

Hier vind je meer info en meditatie oefeningen die helpen bij de kundalini symptomen bij spirituele transformatie. Hier vind je meer algemene achtergrond info over kundalini energie. Hier vind je de info met betrekking tot de ademhaling die de energie reguleert en dus de kundalini symptomen veroorzaakt.

Gevaarlijke symptomen van spirituele transformatie:

Als je last hebt van onderstaande symptomen ben je niet goed geaard en heb je last van een teveel aan energie:

Lichamelijke klachten spiritueel gezien

Hoofdpijn

Hoge hartslag, pijn in de borst

Spierkrampen

Pijnlijk gevoel in de bovenbenen

Veranderde stoelgang

Overmatige zin in seks of helemaal niet

Overmatig zweten en extreem stinken als je zweet

Depressief of manisch worden

Psychose

Een overvloed aan energie hebben, of juist volledig uitgeput voelen

Ineens heel koud (koude rillingen) of heel warm krijgen

Intense dromen

Huidaandoening; acne, uitslag, gordelroos, netelroos

Veel afvallen of juist aankomen

Chakra openen gevaarlijk

Koude rillingen

Duizelig wakker worden

Oververhit hoofd: zweverig gevoel in het hoofd, tintelingen/jeuk kruin, bonzerig gevoel. Let op: dit is dus geen goed teken!

Emotioneel labiel

Trillen van het lichaam

Tintelingen in het lichaam

Moeilijkheden in de slaap: schokken tijdens de slaap, vaak wakker worden, tintelingen in het lichaam

 

Gelet op bovenstaande zijn de volgende energie meditaties geschikt voor het temperen van de symptomen van spirituele transformatie:

 

Kundalini energie adem oefening

Kundalini energie aarden oefening

Bovenstaande oefeningen zijn bedoeld voor mensen die geen tijd hebben om dagelijks minimaal twee keer 40 minuten te oefenen. Heb je behoorlijke kundalini symptomen dan is dit zeker wel een vereiste. Deze langere oefeningen kunnen alleen in persoon worden doorgegeven, omdat ze aan de persoon worden aangepast.

Alternative Text

Janco König is klinisch psycholoog en meester in de rechten. Hij is gespecialiseerd in mindfulness-interventies en meditatie voor stressreductie. Hij geeft sinds 2009 mindfulnesstrainingen en heeft meer dan tien jaar persoonlijke ervaring met mindfulness en andere meditatiedisciplines. Zijn passie is zelfontdekking en ontwikkeling in zichzelf en anderen.